GLI leefstijlcoaching

Bij Dieet Compleet bieden wij zowel De Beweegkuur als ook SLIMMER aan. Beide zijn Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI), trajecten van 2 jaar waarin je werkt aan een combinatie van gezonder eten, meer bewegen, gewoonte- en gedragsverandering.
Beide methoden werken met zowel individuele gesprekken als groepsbijeenkomsten en worden vergoed door de zorgverzekeraar (na verwijzing van je huisarts).

Dieet Compleet werkt voor De Beweegkuur en Slimmer samen met lifestylecoaches en fysiotherapeuten uit de omgeving samen.

Vanuit Dieet Compleet zijn Ryanne Verbraak en Sharon Slijkhuis gecertificeerd diëtist voor de Beweegkuur en Simone Groen, Julienne de Ruiter, Anke Kleiterp en Ryanne Verbraak voor SLIMMER.

Aanmelden kick-off Slimmer Blokker

Op donderdag 13 juni om 18.30 uur vindt bij MFA de Kreek (Meetketting 1-3, 1689 XD Zwaag) een kick-off plaats voor een nieuwe Slimmer-groep in Blokker. Tijdens deze informatieavond maak je kennis met de leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut en krijg je uitleg hoe het programma in zijn werk gaat.  Heb je interesse? Meld je dan aan via uw huisarts. Wil je meer informatie? Stuur een email naar info@dieetcompleet.nl

Wat houdt GLI precies in?

Een GLI is bedoeld voor mensen met overgewicht/obesitas en is gericht op gewoonte- en gedragsverandering om een gezond gewicht en een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden.
Binnen een GLI wordt advies en begeleiding gegeven gericht op:
• gezonde voeding,
• gezonde (eet)gewoontes, denk ook aan stress en slaap
• gezond bewegen
Een GLI bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele contacten met een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist.
Je krijgt twee jaar lang begeleiding en het helpt je blijvend af te vallen.

Voor wie is GLI bedoeld?

GLI is bedoelt voor mensen met overgewicht die graag blijvend willen afvallen.
Door alleen minder te eten en meer te bewegen vallen velen niet blijvend af.
Vaak loop je tegen het ‘jo-jo effect’ aan: hoe meer je afvalt, hoe meer je aankomt. GLI helpt je wel blijvend af te vallen. Je voelt je fitter en gezonder. Je zit beter in je vel, krijgt meer zelfvertrouwen, je ervaart minder stress en hebt voldoende energie om naast je werk ook met plezier andere dingen op te pakken.

GLI in basisverzekering

GLI is opgenomen in de basisverzekering. Met een verwijzing van de huisarts kom je in aanmerking voor volledige vergoeding van het GLI programma bij:
• Een BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2
• Een BMI vanaf 30

Wat zijn de verschillen?

De Beweegkuur heeft de meeste individuele gesprekken met de leefstijlcoach, vooral groepsbijeenkomsten met de diëtist en een korte opstart bij de fysiotherapeut (waarna het de bedoeling is dat je doorstroomt in het sportaanbod bij jou in de buurt).

De Beweegkuur start in Medemblik in samenwerking met Centrum Fysiotherapie en Susan van Bodegom – leefstijlcoach.

SLIMMER is het eerste halfjaar begeleiding door de diëtist en fysiotherapeut voor de gedragsverandering en daarna 1,5 jaar begeleiding gericht op gedragsbehoud door de leefstijlcoach.

SLIMMER start in Hoorn / Blokker in samenwerking met Fysiotherapie Blokker.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie, aanmelding en/of vragen, neem contact via de Contact pagina.

Kijk voor meer informatie op:
www.huisvoorbeweging.nl/gecombineerde-leefstijlinterventies-van-huis-voor-beweging/over-beweegkuur
www.nogslimmer.nl

Contactgegevens

Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

info@dieetcompleet.nl


Postadres

Nieuwe Steen 3
1625 HV Hoorn

Nieuws
Nieuwe groep Slimmer start!

Wil je starten met de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)? Meld je snel nu aan voor Slimmer, de kick-off vindt plaats op donderdag 13 juni bij MFC de Kreek!

Lees meer!


Samenwerking

Dieet Compleet is een samenwerking aangegaan om de zorg rondom de patiënt met kanker en de (long) covid patiënt (CoFit) zo optimaal mogelijk te maken in West Friesland.

Lees meer!


Kids Fit

Kids Fit is een nieuw programma voor kinderen met overgewicht. Samen met een kinderfysiotherapeut en Dieet Compleet naar een gezond gewicht!

Lees meer!


Algemeen

Meer nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties
Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info