Indische visschotel Boemboe Bali Ikan
Boemboe Bali Ikan
Voedingswaarde per persoon: 250 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
300 gram witvisfilet (kabeljauw, tilapia of koolvis, vers of diepvries)
1 uien, gesnipperd
3 tomaten in stukjes(of blik tomatenblokjes)
½ rode paprika in blokjes
citroensap
½ theelepel sambal oelek
½ theelepel laos
½ theelepel djahé (gemberpoeder)
½ eetlepel suiker
scheutje ketjap manis
blikje tomatenpuree
3 eetlepels olie
water
maïzena of snelbinder
Bereiding
Snijd de (ontdooide) visfilet in grove stukken en besprenkel met citroensap, laat dit even intrekken.
Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui hierin.
Voeg de paprikablokjes toe en bak 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe. Bak dit kort mee.
Voeg dan de tomaat , scheutje ketjap, suiker en ½ kopje water toe.
Leg de visfilets in de pan, voeg zoveel water toe dat alles net bedekt is met de saus en breng het geheel aan de kook.
Laat de vis in 5-10 minuten, op laag vuur, gaar worden in de saus.
Bind de saus met maïzena of snelbinder.
Tips
Serveer met (zilvervlies)rijst en plakjes komkommer.