Mexicaanse mais-bonensalade
Voedingswaarde per persoon: 350 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
½ klein blikje maïs (Bonduelle, 140 gram uitgelekt)
½ blikje zwarte bonen (of kidneybonen, 250 gram uitgelekt)
½ rode paprika, fijn gesneden
1 lente-uitje, gesnipperd
½ kleine rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
2 tomaten, fijn gesneden
½ rode peper, zaad verwijderd en fijngehakt
of ½ theelepel chilipoeder (naar wens)
takjes koriander of partjes rode ui, als garnering
Voor de dressing:
3 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel mosterd
peper
enkele druppels tabasco
enkele druppels zoetstof
fijngeknipte koriander
Bereiding
Vermeng maïs, bonen, paprika, lente-ui, rode ui, knoflook en de rode peper (of chilipoeder) in een grote kom.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schudbeker of bakje met deksel.
Doe de deksel dicht en schud flink.
Roer de dressing door de salade.
Zet de salade eventueel op een koele plek (of in de koelkast) voor ongeveer een uur, zodat de salade nog smakelijker wordt.
Garneer de salade met wat takjes koriander of dunne plakjes rode ui.
Tips
Serveer met (geroosterd) volkorenbrood.