Couscoussalade met feta
Voedingswaarde per persoon: 430 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen als maaltijdsalade:
1 gele paprika
1 rode paprika
3 draadjes saffraan
200 ml groentebouillon (van water + 2 theelepels bouillonpoeder of ½ blokje)
150 gram couscous
40 gram rozijnen
½ theelepel kaneel
1 grote teen knoflook
½ theelepel komijnzaad of poeder
½ citroen
2 eetlepels extra vierge olijfolie
25 g geroosterde amandelschaafsel
½ rode ui
100 gram feta
1 eetlepel honing
200 gr magere yoghurt
1 theelepel harissapasta
1 handvol verse munt
zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten
Verwarm de grill voor op de hoogste stand en vet de grillpan of bakplaat licht in.
Snijd de paprika’s door de helft, verwijder de zaadjes.
Leg de paprika op de bakplaat of grillpan en rooster ze ongeveer 10 minuten of totdat het vel zwart is.
Leg de paprika’s in een schaal en dek af met folie.
Zet ze apart tot ze koud genoeg zijn om met de hand het vel er af te trekken.
Snijd de paprika’s in stukjes van 1 bij 1 cm.
Maak intussen de bouillon door het blokje of poeder op te lossen in kokend water, voeg ook de saffraan toe.
Doe de couscous en de bouillon in een grote pan en dek af met een deksel.
Zet deze pan weg op een laag vuur, gedurende 10 minuten, roer af en toe door.
Voor de dressing:
Zet een pannetje op laag vuur en doe daar kaneel en komijn in.
Verhit 1 of 2 minuten tot de specerijen beginnen te geuren en zet het vuur uit.
Rasp de citroen, pers hem uit en voeg een uitgeknepen teen knoflook toe aan de specerijen.
Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de couscous er droog uitziet en dus de bouillon heeft opgenomen, roert u de couscous door met een vork om eventuele klontjes klein te maken.
Voeg de specerijendressing toe, daarna de paprika en geroosterde amandelen.
Snij de ui fijn en voeg ook aan de salade toe.
Verkruimel de feta en roer deze door de salade.
Meng de yoghurt met de harissapasta en fijngesneden munt.
Serveer deze saus bij de salade.