Pompoensoep
Voedingswaarde per persoon: 50 kcal (zonder room)
Ingrediënten
Voor 2 personen:
½ pompoen ca 1 kg, geschild, in stukken gesneden
1 ui, grof gehakt
250 gram soepgroenten
1½ blokje kippenbouillon of groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
zwarte peper
gember
gemalen kardemom
chili
extra: zure room
Bereiding
Stoof de ui, de pompoen en de soepgroenten zachtjes 10 minuten in de olie.
Voeg water bij tot ongeveer 2 cm onder de rand van de pan (inhoud 3 liter).
Voeg de bouillonblokjes toe en breng het gerecht aan de kook.
Laat de soep 30 à 45 minuten zachtjes verder koken, tot de groenten gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en breng het op smaak met de kruiden.
Schep vlak voor het opdienen eventueel 1 eetlepel zure room in elke kop (40 kcal per eetlepel).
Serveer met brood.