Andijvie met peer, vijg en noten
Stimpestamp in een modern jasje
Voedingswaarde per persoon: 600 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
400 g kruimelige aardappelen
middelgrote krop andijvie
(of 500 gram gesneden andijvie)
1 klein blik peren op sap
50 gram gedroogde vijgen
100 gram cashewnoten
20 ml magere melk
zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: 30 minuten
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, was de aardappelen goed.
Kook de aardappelen in water in een grote pan in ca. 10 minuten gaar.
Was ondertussen de andijvie door de krop bij de kruin te pakken en deze een paar keer stevig onder te dompelen in een ruime bak met water, laat de krop goed uitlekken.
Snijd de andijvie fijn.
Snijd de peer in kleine blokjes, bewaar het sap.
Snijd de vijgen klein.
Giet de aardappelen af en stamp tot een smeuïge puree met de melk en een deel van het perensap.
Voeg deel voor deel de andijvie toe en daarna de peer en de vijgen.
Voeg eventueel extra vocht toe voor de smeuïgheid.
Voeg aan het eind de cashewnoten toe en maak op smaak af met zout en peper.