Pizza met tonijn en groenten
Voedingswaarde per persoon: 475 kcal
Ingrediënten
Ingrediënten pizzabodem:
175 ml water
1 eetlepel vloeibare bak en braad
1 theelepel zout
300 g zelfrijzend bakmeel
Ingrediënten beleg:
100 g gepelde tomaten
1 teentje knoflook
snufje peper
1 theelepel oregano
2 blikjes tonijn in water
2 rode uien in ringen gesneden
1 rode paprika in reepjes
½ doosje champignons in plakjes gesneden
50 g mozzarella in plakjes
kappertjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 240° C (of heteluchtoven op 220° C).
Pizzabodem:
Doe in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, doe het zout erdoor.
Maak in het midden een kuiltje en doe daar het water in.
Roer goed en voeg de vloeibare bak en braad toe.
Met draaiende bewegingen met de hand de ingrediënten mengen, zodat er een deegbal ontstaat.
Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg.
Rol het deeg uit met een deegroller.
Vouw de randen iets omhoog om het extra knapperig te krijgen.
Leg op een bakplaat een vel bakpapier en leg daar de pizzabodem op.
Pizzabeleg:
Meng knoflook (geperst), peper en oregano door de tomaten en beleg de bodem hiermee.
Maak de tonijn met een vork fijn en verdeel deze gelijkmatig over de pizza bodem.
Strooi de rode uien, de paprika en de champignons over de tonijn.
Beleg de bodem met de mozzarella kaas en strooi naar gelang de kappertjes over de pizza’s.
Bak de pizza in ongeveer 15-20 minuten af in de oven.