Visstoofpotje met champignons

 

vispotje

 

 

Voedingswaarde per persoon: 384 kcal

Ingrediënten

Voor 2 personen:
75 gr zalmfilet
75 gr garnalen
150 gr kabeljauwfilet
75 gr kleine champignons
½ eetlepel gehakte kervel
mespunt fijne mosterd
½ prei
1 sjalotje
1 blaadje laurier
mespunt oregano
½ dl droge witte wijn
125 ml  kookroom
1 eetlepel (olijf)olie
peper/zout
1 dl visbouillon
eventueel ½ teentje knoflook

 

Bereiding

Halveer de prei, was hem goed en snijd mooie dunne halve ringen.
Ontdoe de champignons van de steel en veeg ze met keukenpapier goed schoon.
Maak het sjalotje schoon en snipper deze zeer fijn.
Verhit de olie in een pan waarop een deksel past en fruit hierin de ui.
Als u hiervan houdt, kunt u er ook een half teentje knoflook bij doen.
Voeg de visbouillon, wijn, mosterd, room, laurier en iets oregano toe.
Laat dit alles voor 2/3 inkoken.
Voeg nu de in stukken gesneden vis (behalve de garnalen) toe, breng dit aan de kook en temper de hittebron.
Strooi nu de gesneden prei, kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel sudderen.
Maak het op smaak met zout en peper en schep zeer voorzichtig de garnalen erdoor.
Doe dit laatste echt heel voorzichtig want anders maakt u alle stukken vis tot puree.

 

Tip

Lekker met pasta of (volkoren) stokbrood.

Contactgegevens


Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Postadres

Postbus 2113
1620 EC Hoorn


Fax:

0229 - 296 232

Nieuws

Verhuizing!

Per 1 september 2019 zijn wij verhuisd naar Nieuwe Steen 3 in Hoorn


Per 1 september:

nieuw: Nieuwe Steen 3  Hoorn

Voor alle contactgegevens:
zie Contact 

Voor alle adressen van alle locaties:
Zie: Spreekuren


Meer nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties

Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij:

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info