Varkenshaas met paprikasaus
Voedingswaarde per persoon: 355 kcal (varkenshaas met 3 sauslepels saus)
Ingrediënten
Voor 2 personen:
200 gram varkenshaas, in plakken van ca. 1,5 cm. dikte
2 eetlepels vloeibare bakboter
zout, peper
1 gele of rode paprika
¼ dl. droge witte wijn
¼ kruidenbouillontablet
2 eetlepels Blue Band Finesse Kookroom
2 takjes kervel
eventueel: allesbinder
Extra benodigdheden: aluminiumfolie, staafmixer of keukenmachine
Bereiding
Verhit in een pan de bakboter en bak hierin de varkenshaasjes op hoog vuur aan.
Bestrooi het vlees met zout en peper en laat vervolgens op matig vuur 10 minuten braden. Het vlees is dan nog niet helemaal gaar.
Verwijder ondertussen van de paprika de zaadlijsten en snijd deze in blokjes.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Bak de paprikablokjes in het achtergebleven vet ca. 3 minuten.
Verkruimel het bouillontablet erboven.
Voeg wijn en room toe en laat kort aan de kook komen.
Pureer de saus met de staafmixer of in de keukenmachine.
Doe de saus terug in de pan, leg de varkenshaas erbij.
Verwarm nog even goed door.
Bind de saus eventueel met allesbinder.
Serveer de varkenshaas met de saus erover.
Garneer met fijngeknipte kervel.
Tip
Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen of haricots verts.