Garnalenspiesjes met gembersaus
Voedingswaarde per persoon: 122 kcal (2 spiesjes)
Ingrediënten
Voor 4 personen:
8 satéstokjes
200 g grote gepelde garnalen
2 theelepels citroensap
tabasco
1 eetlepel sla- of olijfolie
4 bolletjes gember
6 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries)
Bereiding
Prik de garnalen aan de satéstokjes.
Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en de olie.
Bestrijk de garnalen rondom met het mengsel.
Hak de gemberbolletjes fijn en meng ze met de ketchup, het citroensap, de bieslook en een paar druppels tabasco.
Leg de garnalenspiesjes in een hele hete grilpan of pan met anti-aanbaklaag en gril ze heel snel (2 minuten) om en om bruin.
Serveer ze met de saus en eventueel warm maïsbrood.
Tips
De garnalen kunnen ook zonder te grillen koud worden gegeten.