Garnalenspiesjes met gembersaus

gamba

 

 

Voedingswaarde per persoon: 122 kcal (2 spiesjes)

Ingrediënten

Voor 4 personen:
8 satéstokjes
200 g grote gepelde garnalen
2 theelepels citroensap
tabasco
1 eetlepel sla- of olijfolie
4 bolletjes gember
6 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries)

 

Bereiding

Prik de garnalen aan de satéstokjes.
Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en de olie.
Bestrijk de garnalen rondom met het mengsel.
Hak de gemberbolletjes fijn en meng ze met de ketchup, het citroensap, de bieslook en een paar druppels tabasco.
Leg de garnalenspiesjes in een hele hete grilpan of pan met anti-aanbaklaag en gril ze heel snel (2 minuten) om en om bruin.
Serveer ze met de saus en eventueel warm maïsbrood.

 

Tips

De garnalen kunnen ook zonder te grillen koud worden gegeten.