Koken en bakken

U bevindt zich hier: Extra > Veel gestelde vragen

Voor mijn kinderen wil ik een gezonde maaltijd op tafel zetten maar als ik uit mijn werk kom heb ik weinig tijd en zin om te koken, wat nu?

Een gezonde maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van kant&klaar producten. Groente uit pot, blik of diepvries bevat vrijwel evenveel vitamines als verse groente en is snel te bereiden in de magnetron. Ook voorgesneden groente en voorgekookte aardappels bieden uitkomst. Gebruik niet te vaak snel klaar vlees, zoals gepaneerde kipproducten, deze nemen veel vet op tijdens de bereiding. Een bieflapje, biefstuk of tartaartje zijn ook snel klaar en een stuk minder vet. Of kies voor kipfilet en vis (vers, diepvries of blik) of gebruik magere vleeswaren (ham, fricandeau, rosbief) als vlees bij de warme maaltijd. Eenvoudige en lekkere recepten voor vis zijn te vinden op visrecepten.nl.  
Ook op www.voedingscentrum.nl staat dagelijks een nieuw recept.

 

Kan ik een cake bakken met vloeibaar vet?

Ja, dat kan. Eén eetlepel vloeibare margarine is ongeveer gelijk is aan 10 gram ‘vaste’ margarine. In principe kun je in elk recept waarbij de boter op kamertemperatuur moet zijn, vloeibare margarine gebruiken. Alleen als er echt koude harde boter nodig is, zoals in een appeltaart, of als het moet weer hard moet worden, zoals een taartbodem van biscuitjes, dan kan het niet.

Contactgegevens


Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Postadres

Postbus 2113
1620 EC Hoorn


Fax:

0229 - 296 232

Nieuws

Corona

Dieet Compleet is open. Uiteraard volgen wij de richtlijnen vanuit het kabinet en het RIVM. 
Lees hier de maatregelen die wij als Dieet Compleet nemen.


GLI leefstijlcoaching

Bij Dieet Compleet bieden wij zowel De Beweegkuur als ook SLIMMER aan. Beide zijn Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI), trajecten van 2 jaar waarin je werkt aan een combinatie van gezonder eten, meer bewegen, gewoonte- en gedragsverandering.

Lees meer!


Samenwerking

Dieet Compleet is een samenwerking aangegaan om de zorg rondom de patiënt met kanker en de (long) covid patiënt (CoFit) zo optimaal mogelijk te maken in West Friesland.

Lees meer!


Kids Fit

Kids Fit is een nieuw programma voor kinderen met overgewicht. Samen met een kinderfysiotherapeut en Dieet Compleet naar een gezond gewicht!

Lees meer!


Algemeen

Meer nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties

Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij:

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info