Vitamines en mineralen - Veel gestelde vragen

 

U bevindt zich hier: Extra > Veel gestelde vragen

Ik lust eigenlijk geen groente. Is een vitaminepil een goede vervanging?

Behalve vitamines en mineralen zitten er nog veel andere stofjes in groenten, die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Het gaat dan bijvoorbeeld om vezels en bio-actieve stoffen. Deze stofjes verschillen per groentesoort en zitten niet in een vitaminepil. Soms kan het wel handig zijn om een vitaminepil te gebruiken als aanvulling. De diëtist kan u helpen met het maken van een goede keus en kan u tips geven om groenten wel een plaats in uw dagmenu te geven.

Ik ben 72 jaar oud, heb ik extra vitaminen nodig?

Sommige groepen hebben extra vitamine D nodig. De belangrijkste bron van vitamine D is de zon. In onze huid wordt onder invloed van UV-straling vitamine D aangemaakt. Bij onvoldoende zonlichtblootstelling of bij mensen met een donkere of een getinte huid wordt er minder vitamine D aangemaakt. Ook maakt de oudere huid steeds minder vitamine D aan. Deze lagere aanmaak is met een gezonde voeding niet volledig te compenseren. Daarnaast eten ouderen vaak minder dan voorheen. In uw geval geldt het volgende: voor iedereen vanaf 70 jaar is het aan te raden dagelijks een preparaat met 20 mcg vitamine D te gebruiken. Meer informatie over vitamines bij bepaalde leeftijden is te vinden op www.vitamine-info.nl.

Ik ben een vrouw van 34 jaar en ik rook, heb ik extra vitamines nodig?

Mensen die roken hebben extra vitamine C nodig, omdat er meer afbraak van dit vitamine plaatsvindt door het roken. Het advies is om 35 mg. vitamine C extra te gebruiken, dus totaal 105 mg. per dag.

Contactgegevens


Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Postadres

Postbus 2113
1620 EC Hoorn


Fax:

0229 - 296 232

Nieuws

Corona

Dieet Compleet is open. Uiteraard volgen wij de richtlijnen vanuit het kabinet en het RIVM. 
Lees hier de maatregelen die wij als Dieet Compleet nemen.


GLI leefstijlcoaching

Bij Dieet Compleet bieden wij zowel De Beweegkuur als ook SLIMMER aan. Beide zijn Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI), trajecten van 2 jaar waarin je werkt aan een combinatie van gezonder eten, meer bewegen, gewoonte- en gedragsverandering.

Lees meer!


Samenwerking

Dieet Compleet is een samenwerking aangegaan om de zorg rondom de patiënt met kanker en de (long) covid patiënt (CoFit) zo optimaal mogelijk te maken in West Friesland.

Lees meer!


Kids Fit

Kids Fit is een nieuw programma voor kinderen met overgewicht. Samen met een kinderfysiotherapeut en Dieet Compleet naar een gezond gewicht!

Lees meer!


Algemeen

Meer nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties

Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij:

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info