Biamed

 

Wat is BIAmed?

De diëtisten van Dieet Compleet begeleiden overgewicht met een regulier, persoonlijk energiebeperkt dieet. Naast deze begeleiding kunt u ook kiezen voor een begeleiding met BIAmed. BIAmed is een verantwoorde, professionele methode om volwassenen af te laten vallen. De methode is effectief, betrouwbaar en veilig. Men verliest vet en behoudt spierweefsel, dit in tegenstelling tot veel andere diëten.

BIAmed bestaat uit:

De BIA-meting

De BIAmeting is de meting van de electrische weerstand van het lichaam met behulp van een klein stroompje. Dit vindt plaats via vier electroden op het lichaam. Samen met uw gewicht, lengte, leeftijd en geslacht kan uit de gemeten weerstand de exacte samenstelling van uw lichaam berekend worden (verhouding vet, spierweefsel en water).

De BIA- meting   biaweb1            biaweb2

Wat is de maaltijdvervanger?

De maaltijdvervanger is een product dat bedoeld is om in plaats van een gewone maaltijd gegeten te worden. Om die reden moet het aan bepaalde wettelijke richtlijnen voldoen qua samenstelling. Deze voorschriften betreffen o.a. de totale energie inhoud van de vervangende maaltijd (poeder plus zuivel), de verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten en de hoeveelheden vitaminen, mineralen en spoorelementen.

De voordelen van de maaltijdvervanger zijn:

  • het bevat alle essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Dit garandeert behoud van spiermassa en van andere vitale lichaamscellen.
  • het bevat slechts een geringe hoeveelheid calorieën, waardoor automatisch een flinke reductie van energie inname wordt verkregen.
  • het bevat voedingsstoffen in “hapklare” vorm voor het lichaam, waardoor na inname nauwelijks enige activiteit van het lichaam plaats hoeft te vinden voor de verwerking van de ingenomen voedingsstoffen. Allerlei mechanismen die na een gewone maaltijd optreden, zoals vrijkomen van spijsverteringssappen en verhoging van de insulinespiegel, treden na inname van de maaltijdvervanger niet of nauwelijks op.

De maaltijdvervanger is poedervormig en wordt vermengd met 330 ml magere of halfvolle zuivel. De basissmaak is vanille maar er zijn ook diverse smaaksachets verkrijgbaar. Daarnaast bestaat er een variant in de vorm van een reep (chocoladesmaak). Alle BIAmed producten zijn via Dieet Compleet te bestellen.
Kijk hier voor het overzicht van de producten en het bestelformulier.

 BIAproductW

Het Biamed-programma

Met behulp van de BIA-meting kan de diëtist berekenen hoeveel energie het lichaam per dag nodig heeft. De berekening wordt gemaakt op basis van uw actieve spiermassa. U krijgt een behandeling op maat voor de energiebeperkte maaltijd.
Elke 2 weken komt u bij uw diëtist voor een nieuwe meting waarbij de dieetbehandeling weer aangepast kan worden.

Het BIAmed programma kent twee fasen die in elkaar overgaan:

1. De fase van gewichtsverlies

De eerste fase begint met 2 dagen waarin alleen 5x per dag de maaltijdvervanger gebruikt wordt. Daarna vervangt men twee maaltijden per dag door de maaltijdvervanger en kan er een gewone maaltijd gebruikt worden, waarbij u zelf kunt bepalen of dat ontbijt, lunch of avond maaltijd is.

De combinatie van maaltijdvervangers en de gewone maaltijd leidt tot een reductie van energie-inname tot ongeveer 1000 kcal per dag en een gewichtsverlies van gemiddeld 1 kilo vet per week.

In een later stadium gaat u over op één maaltijdvervanger per dag en twee gewone maaltijden. Het dagpatroon gaat dan al weer meer naar het normale voedingspatroon toe. Het gewichtverlies gaat nog wel door, maar halveert ten opzichte van de intensieve periode.

2. De fase van stabilisatie

Men eet weer driemaal daags een gewone maaltijd en gebruikt dus geen maaltijdvervanger meer. Aan de hand van de BIA-meting kan vastgesteld worden hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vet men per dag in moet/kan nemen om op gewicht te blijven.

Uiteraard gaat het binnen het programma om meer dan maaltijden en maaltijdvervangers. We geven u informatie over uw lichaamssamenstelling in relatie tot het voedingspatroon en leren u een gezond voedingspatroon aan. Samen met u zoeken we naar wegen dit voedingspatroon in het dagelijks leven te integreren.

Als uw gewicht eenmaal in balans is, is het zaak waakzaam te blijven.
U kunt desgewenst (bv. eenmaal per kwartaal) een BIAmeting laten verrichten.

Meer informatie:
Vraag uw diëtist of kijk op www.biamed.nl

 

Naar BIAmed productoverzicht

Contactgegevens

Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

info@dieetcompleet.nl


Postadres

Nieuwe Steen 3
1625 HV Hoorn

Nieuws
GLI leefstijlcoaching start!

Wil je starten met de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)? Meld je snel nu aan voor Slimmer, welke in februari 2024 start in Blokker!

Lees meer!


Samenwerking

Dieet Compleet is een samenwerking aangegaan om de zorg rondom de patiënt met kanker en de (long) covid patiënt (CoFit) zo optimaal mogelijk te maken in West Friesland.

Lees meer!


Kids Fit

Kids Fit is een nieuw programma voor kinderen met overgewicht. Samen met een kinderfysiotherapeut en Dieet Compleet naar een gezond gewicht!

Lees meer!


Algemeen

Meer nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties
Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info