Over Dieet Compleet

Op 1 april 2006 startte Dieet Compleet. Op die dag begonnen Jolanda, José, Julienne en Simone aan een nieuw avontuur.
Nu, zoveel jaren later, is Dieet Compleet uitgegroeid tot dé diëtistenpraktijk van West-Friesland, met 7 diëtisten en spreekuren op 15 locaties.
Alle diëtisten van Dieet Compleet hebben de 4-jarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor paramedici. Wij houden onze kennis en kwaliteit hoog door het volgen van bijscholingen, cursussen en opleidingen.
Dieet Compleet is aangesloten bij veel organisaties. Kijk hier voor een overzicht.
Wij stellen graag ons team aan u voor:

3tal

Jolanda

Jolanda Gijben

In 1987 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek in Amsterdam. Daarna heb ik gewerkt in een verpleeghuis, ziekenhuizen en bij de thuiszorg. De afwisseling in patiënten met alle verschillende ziektebeelden maakt dat het werk continue een uitdaging blijft.
Specialisatie:
In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in oncologie. Een terrein met steeds nieuwe ontwikkelingen.
Sinds 2016 ben ik voorzitter van de IKNL-werkgroep Diëtisten Oncologie (regio Amsterdam, Noord Holland en Flevoland). Via Pit Actief heb ik de leergang Voeding bij chemotherapie afgerond. Daarnaast ligt mijn interesse bij ondervoeding in de breedste zin van het woord, kinderen die onvoldoende groeien, cliënten die door ziekte zijn afgevallen en kwetsbare ouderen.

Julienne

Julienne de Ruiter

In 1998 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt bij een ziekenhuis, een diabetescentrum en een thuiszorgorganisatie.
Het is erg prettig om in nauwe samenwerking met o.a. artsen, praktijkondersteuners en verpleegkundigen de kwaliteit van de dieetbehandeling te optimaliseren. Ik voel me als diëtist een voedingsdokter en wat is er mooier dan mensen van hun klachten af te helpen door dieetbehandeling.
Specialisatie:
Mijn aandachtsgebied is de dieetbehandeling van zuigelingen en kinderen bij zowel allergieën, groeiachterstand en overgewicht. Ik heb me in de afgelopen jaren gespecialiseerd als kinderdiëtist en zit ook in het Netwerk Kinderdiëtisten.

Simone

Simone Groen

Mijn naam is Simone Groen en ik ben afgestudeerd als diëtist in 2000. Daarna heb ik enkele jaren ervaring opgedaan bij de thuiszorg en het diabetescentrum. We zien veel verschillende patiëntengroepen op verschillende locaties, dus de afwisseling is groot. Ook werken we veel samen met onder andere praktijkondersteuners, huisartsen, specialisten en verpleegkundigen.
Specialisatie:
In de loop der jaren heb ik veel ervaring op gedaan op het gebied van oncologie en ondervoeding. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in neurologische problematiek zoals MS en de ziekte van Parkinson. Naast scholing hierin ben ik ook aangesloten bij ParkinsonNet (regio Hoorn) en het Multiple Sclerose Netwerk Noord Holland Regio West-Friesland / Waterland. Door aanpassingen in de voeding verbetert vaak de kwaliteit van leven waardoor een afspraak met de diëtist heel zinvol kan zijn.
Sinds oktober 2017 ben ik ook gecertificeerd als Fodmap-diëtist. Het Fodmap-dieet is een eliminatie dieet dat bij 75% van de mensen met prikkelbaar darmsyndroom verlichting van de klachten geeft. Het is een ingewikkeld dieet maar daar kan ik u in begeleiden en het is wel de moeite waard!

 

Ryanne

Ryanne Verbraak

In 2008 heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Omdat ik mij graag nog verder wilde verdiepen in het vak voeding en gezondheid, heb ik in 2012 mijn titel tot diëtist behaald. Ik haal ontzettend veel voldoening uit het adviseren over voeding om zo een betere voedingstoestand te creëren voor iemand.
Voeding kan zoveel voor je gezondheid en welzijn betekenen. Dieet Compleet bestaat uit een team met kundige diëtisten en ondersteuning, ik ben trots daar een deel van uit te mogen maken.
Specialisatie:
Sinds 2020 bied ik ook samen met leefstijlcoaches en fysiotherapeuten twee verschillende GLI-programma’s aan; Beweegkuur en Slimmer. Met deze methode kan ik mensen met overgewicht door middel van het aanpassen van hun leefstijl helpen af te vallen en een gezond gewicht te behouden.
Daarbij zit ik ook in het Netwerk Diëtisten Cardiologie waardoor ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hart- en vaatziekten.

shanna

Shanna Huisman

Sinds 2020 ben ik werkzaam bij Dieet Compleet. Het inspireert mij om te zien hoe voeding in verschillende opzichten kan bijdragen aan de persoonlijke gezondheid. Daarbij gaat voeding steeds meer een rol spelen bij behandeling van ziektes en een gezonder leven, dit vind ik een erg mooie ontwikkeling. Ik ben aangesloten bij het KDOO (kenniscentrum diëtisten voor overgewicht en obesitas) KDOO staat voor een deskundige behandeling en preventie van overgewicht en obesitas voor alle groepen uit de samenleving, volwassenen en kinderen. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren scholingen gevolgd m.b.t. het coachen/begeleiden van emotie-eten. Ik heb daaruit geleerd om mensen om een andere manier te begeleiden/coachen om de kern van het probleem te vinden om zo tot de juiste oplossing te komen.  

anke

Anke Kleiterp

Sinds september 2022 ben ik werkzaam bij Dieet Compleet. De diversiteit van de werkzaamheden, zoals het begeleiden van voedingsvragen bij ziekte én gezondheid zorgt ervoor dat ik dagelijks met veel plezier mijn vak uitvoer. Samen met een hecht team van collega’s en het samenwerken met andere disciplines zorgt ervoor dat ik ga voor de optimale begeleiding van de patient.

anke

Sharon Slijkhuis

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik werk nu een aantal jaren als diëtist en heb veel ervaring opgedaan met verschillende ziektebeelden en de begeleiding naar een gezonde leefstijl. Een voedingspatroon is heel persoonlijk. Er zijn vele zaken die ons eetgedrag beïnvloeden. Daarom heb ik mij tevens gespecialiseerd tot ACT-coach. Wij kunnen tijdens het gesprek samen dieper in gaan op gedrag en gewoonten, om zo blijvende leefstijl veranderingen te kunnen creëren. In 2024 zal ik, naast het spreekuur, ook het GLI-programma Beweegkuur gaan aanbieden.
Specialisaties:
Als diëtist ben ik expert op het gebied van intuïtief eten. Tevens heb ik mij gespecialiseerd tot kinderdiëtist en haal ik veel voldoening uit het creëren van een evenwichtig voedingspatroon voor klein en groot.

anke

Anne Schaap

Sinds juni 2011 ben ik werkzaam als secretaresse bij Dieet Compleet.Na mijn studie rechten, waarvoor ik in 1993 ben afgestudeerd, heb ik gewerkt bij de Kamer van Koophandel Amsterdam. Eerst als Managementassistente en later als Startersadviseur. Het directe contact met de klant en het adviseren en helpen van mensen gaven mij daarbij veel voldoening. Deze ervaring neem ik mee in mijn werk als secretaresse.Bij Dieet Compleet staat de zorg voor de patiënt centraal! Het is een leuk team met zeer deskundige diëtisten, kortom een bedrijf waar ik met veel plezier voor werk..

anke

Monique Schouten – Diependaal

Per april 2022 ben ik het team van het secretariaat van Dieet Compleet komen versterken en werk nu 2 dagen per week bij dit leuke bedrijf.
Daarnaast verzorg ik de financiele administratie van een ander bedrijf. Ik heb tevens op het hoofdkantoor van Deen gewerkt.Als op het einde van de dag alle afspraken en aanvragen goed verwerkt zijn en we tevreden cliënten hebben, ben ik ook tevreden. Ik werk met veel plezier bij Dieet Compleet mede dankzij een leuk team.

team

Contactgegevens

Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

info@dieetcompleet.nl


Postadres

Nieuwe Steen 3
1625 HV Hoorn

Nieuws
GLI leefstijlcoaching start!

Wil je starten met de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)? Meld je snel nu aan voor Slimmer, welke in februari 2024 start in Blokker!

Lees meer!


Samenwerking

Dieet Compleet is een samenwerking aangegaan om de zorg rondom de patiënt met kanker en de (long) covid patiënt (CoFit) zo optimaal mogelijk te maken in West Friesland.

Lees meer!


Kids Fit

Kids Fit is een nieuw programma voor kinderen met overgewicht. Samen met een kinderfysiotherapeut en Dieet Compleet naar een gezond gewicht!

Lees meer!


Algemeen

Meer nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties
Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info