Biamed – Veel gestelde vragen

Welke zuivelproducten kan ik gebruiken voor het maken van de shake?

Kies bij voorkeur een mager of halfvol melkproduct: magere yoghurt, biogarde, magere melk, halfvolle melk of karnemelk. Bij een allergie voor koemelk of een lactose-intolerantie kunt u sojamelk gebruiken.

 

Hoe voorkom ik dat het poeder gaat klonteren?

U kunt het poeder het beste met behulp van een vork, garde of mixer met het melkproduct mengen óf een schudbeker gebruiken.

 

Hoe zit dat ook alweer met de ‘voedingstoestand’ bij mijn meting?

Een goede voedingstoestand houdt in dat uw lichaamscellen over voldoende essentiële voedingsstoffen kunnen beschikken en hierdoor optimaal functioneren. Een goede of slechte voedingstoestand heeft niet persé met uw gewicht te maken. Om een goede voedingstoestand te bereiken is uitgebalanceerd eten en voldoende bewegen belangrijk. Hierdoor verlaagt u uw vetpercentage en behoudt of verhoogt u uw spiermassa. Dit geeft een verbetering van de voedingstoestand.

 

Hoe kom ik aan voldoende koolhydraten in mijn gewone maaltijd?

Eén van de aspecten van het BIAmed programma is het eten van voldoende koolhydraten. U zult merken dat u een behoorlijke hoeveelheid koolhydraten moet eten. U krijgt een persoonlijke hoeveelheid koolhydraten op voor de gewone maaltijd, dit wordt bepaald aan de hand van de meting. Als u een “grote eter” bent zult u er minder moeite mee hebben, maar voor “kleine eters” lijkt dit een moeilijke opgave. Zorg dat uw maaltijd in elk geval een ruime hoeveelheid van een grote koolhydraatbron bevat, bv. aardappelen, (zilvervlies)rijst, pasta, peulvruchten, couscous, brood of iets dergelijks. Vul dit aan met groente, fruit, vruchtensap en/of zuivel. Het kan nodig zijn om gewone suikerhoudende producten te kiezen om aan de juiste hoeveelheid koolhydraten te komen. Kies wel altijd voor de magere varianten. De maaltijd (incl. nagerecht, extra’s en drinken) dient binnen één uur genuttigd te worden.
Als u meer variatie in recepten zoekt, kunt u bij uw diëtist het BIAmed-kookboek aanschaffen.

Contactgegevens

Telefoon:

0229 - 295 528


E-mail

info@dieetcompleet.nl


Postadres

Nieuwe Steen 3
1625 HV Hoorn

Nieuws
GLI leefstijlcoaching start!

Wil je starten met de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)? Meld je snel nu aan voor Slimmer, welke in februari 2024 start in Blokker!

Lees meer!


Samenwerking

Dieet Compleet is een samenwerking aangegaan om de zorg rondom de patiënt met kanker en de (long) covid patiënt (CoFit) zo optimaal mogelijk te maken in West Friesland.

Lees meer!


Kids Fit

Kids Fit is een nieuw programma voor kinderen met overgewicht. Samen met een kinderfysiotherapeut en Dieet Compleet naar een gezond gewicht!

Lees meer!


Algemeen

Meer nieuws leest u op onze Facebookpagina:
fb

Locaties
Spreekuur locaties

 

locaties

Aangesloten bij

Dieet Compleet is aangesloten bij vele organisaties.

 

Meer info