Visstoofpotje met champignons

 

vispotje

 

 

Voedingswaarde per persoon: 384 kcal

Ingrediënten

Voor 2 personen:
75 gr zalmfilet
75 gr garnalen
150 gr kabeljauwfilet
75 gr kleine champignons
½ eetlepel gehakte kervel
mespunt fijne mosterd
½ prei
1 sjalotje
1 blaadje laurier
mespunt oregano
½ dl droge witte wijn
125 ml  kookroom
1 eetlepel (olijf)olie
peper/zout
1 dl visbouillon
eventueel ½ teentje knoflook

 

Bereiding

Halveer de prei, was hem goed en snijd mooie dunne halve ringen.
Ontdoe de champignons van de steel en veeg ze met keukenpapier goed schoon.
Maak het sjalotje schoon en snipper deze zeer fijn.
Verhit de olie in een pan waarop een deksel past en fruit hierin de ui.
Als u hiervan houdt, kunt u er ook een half teentje knoflook bij doen.
Voeg de visbouillon, wijn, mosterd, room, laurier en iets oregano toe.
Laat dit alles voor 2/3 inkoken.
Voeg nu de in stukken gesneden vis (behalve de garnalen) toe, breng dit aan de kook en temper de hittebron.
Strooi nu de gesneden prei, kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel sudderen.
Maak het op smaak met zout en peper en schep zeer voorzichtig de garnalen erdoor.
Doe dit laatste echt heel voorzichtig want anders maakt u alle stukken vis tot puree.

 

Tip

Lekker met pasta of (volkoren) stokbrood.