Appels uit de oven met vanillesaus

 

ovenappel

 

 

 

Voedingswaarde per persoon: 220 kcal

Ingrediënten

Voor 2 personen:

boter (om in te vetten)
1 (grote) appel
1 el honing
1 el bloem
kaneelpoeder naar smaak
15 gram rozijnen
10 gram walnoten, grof gehakt
40 ml halfvolle melk
200 ml halfvolle vanille yoghurt

 

Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten

Verwam de oven voor op 180°C/gasstand 4.
Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in (dunne) plakjes. Doe hierna de appel in een grote kom. Voeg honing, bloem en kaneel toe aan de appel. Goed mengen.
Hierna rozijnen en walnoten erdoor roeren en het mengsel in de ovenschaal scheppen.
De melk er gelijkmatig over schenken.
Bak de appel ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat de appel gaar is.
Dien de appel op met de vanille yoghurt.