Sinaasappels uit de oven
Voedingswaarde per persoon: 84 kcal
Ingrediënten
1 handsinaasappel per persoon
vloeibare honing of kirsch of sinaasappellikeur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de sinaasappels.
Verwijder alle witte velletjes aan de buitenkant.
Snijd de sinaasappels in plakken en verwijder de pitjes.
Bedruppel de plakken met honing of de gewenste likeur.
Stapel de plakken in de vorm van de sinaasappel weer op elkaar.
Leg elke opgestapelde sinaasappel op een royaal stuk aluminiumfolie.
De vellen moeten groot genoeg zijn om de sinaasappel in te kunnen verpakken.
Leg de ingepakte sinaasappels in het midden van de oven.
Bak ze ongeveer 10 minuten.
Haal de pakketjes uit de oven en verdeel ze over de borden.
Pak de sinaasappels uit en verwijder de folie
Tips
Heerlijk bij dit gerecht is een bol vanille-ijs (100 kcal.) of een schep mascarpone die met zoetstof op smaak is gebracht.
In plaats van sinaasappel kunt u ook zoetzure appels nemen, bestrooi deze met honing of likeur en een snufje kaneel.