Kleurige salade met tomaat
Voedingswaarde per persoon: 75 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
½ krop ijsbergsla (of een zakje ijsbergsla)
½ gele paprika
1 trostomaat
¼ komkommer
6 olijven
Voor de dressing:
1½ eetlepel (olijf)olie
½ eetlepel balsamico- of rode wijnazijn
1 theelepel grove mosterd
½ eetlepel vloeibare honingpeper
Bereiding
Snijd de sla in dunne reepjes.
Verwijder van de paprika de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
Snijd de tomaat in smalle partjes.
Schil de komkommer en halveer deze.
Snijd hiervan dunne plakjes.
Verdeel de sla over 2 borden en schik de groenten hierop.
Halveer de olijven.
Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar, voeg naar smaak extra honing of peper toe.
Schenk de dressing over de borden en garneer met de olijven.
Tips
- Bestrooi met ½ eetlepel geroosterde pijnboompitten per bord (45 kcal. per persoon)
- Serveer met 1 sneetje geroosterd brood (85 kcal. per sneetje)
- Verdeel 30 gram verkruimelde feta over de borden (45 kcal. per persoon)
- Snijd 30 gram kipfilet (vleeswaar) in reepjes en verdeel over de borden (20 kcal. per persoon)