Kabeljauw met sinaasappel-tomatensaus
Voedingswaarde per persoon: 286 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
300 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels bloem
½ theelepel Italiaanse keukenkruiden (tijm, basilicum, oregano)
2 vleestomaten
2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
½ eetlepel tomatenpuree
1 dl sinaasappelsap
½ sinaasappel
peper en zout
Bereiding
Spoel de kabeljauw af onder koud stromend water en dep deze droog.
Strooi de bloem op een bord en meng er peper, zout en Italiaanse keukenkruiden door.
Kruis de tomaten in.
Leg ze enkele tellen in kokend water en verwijder de schil.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de sinaasappel schoon en verdeel in partjes.
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan.
Haal de visfilets licht door de gekruide bloem en bak ze 3 minuten aan elke kant goudbruin.
Leg de gebakken visfilets op een voorverwarmde schaal en dek ze af met aluminiumfolie.
Pel de sjalotjes en snipper ze.
Voeg de rest van de olie bij het bakvet.
Fruit hierin de sjalotjes en de geperste knoflook.
Schep de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het sinaasappelsap erdoor en laat de saus al roerend iets inkoken.
Serveer de saus apart.
Garneer de kabeljauw met sinaasappelpartjes.
Tips
Lekker met gekookte aardappels of ovenfrites en een groene salade.