Kiprollade met kerrie-mangosaus
Voedingswaarde per persoon: 380 kcal
Ingrediënten
Voor 2 personen:
½ kiprollade van ca. 200 gram*
2 eetlepels vloeibare bakboter
1 bosuitje of sjalotje
½ verse mango of blik mangoschijfjes
4 dl. vocht: mangosap (opgevangen uit blik) en/of water
½ eetlepel (olijf)olie
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel (kippen)bouillonpoeder
allesbinder
1 theelepel fijngehakte peterselie
citroensap
Bereiding
Verhit de bakboter in een pan en braad de rollade rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan, voeg 2 dl. vocht toe en roer de aanbaksels los.
Laat aan de kook komen, leg de rollade weer in de pan.
Laat op matig vuur in ca. 45 minuten gaar worden.
Snijd ondertussen het uitje in dunne ringetjes of kleine stukjes.
Schil de mango en haal het vruchtvlees van de pit, snijd in kleine stukjes.
Bij mango uit blik: snijd de schijfjes in stukjes.
Verhit in een andere pan de olie en fruit hierin het uitje met de kerriepoeder.
Voeg mangostukjes en bouillonpoeder toe. Bak dit kort mee.
Voeg de resterende 2 dl. vocht toe. Breng kort aan de kook.
Maak op smaak met citroensap en bind met allesbinder.
Serveer de rollade in dikke plakken gesneden met de saus erover.
Bestrooi met de peterselie.
Tip
Lekker met gekookte krieltjes en spruitjes.
Ook lekker met (zilvervlies)rijst en een groene salade.
Gebruik perzik uit blik in plaats van mango.
* Indien de rollade zwaarder weegt, kan de rest na het braden bewaard worden en als broodbeleg of vlees voor bv. nasi gebruikt worden.